Betonász Hungary Kft.

BETONVÁGÁS  •  BETONFÚRÁS

TECHNOLÓGIA SZOLGÁLTATÁSOK REFERENCIÁK VIDEÓ CÉGINFORMÁCIÓ ÁRLISTA ELÉRHETŐSÉG

Betonvágás gyémántszemcsés szerszámokkal


Az átalakítandó épületnél gyakran előfordul, hogy a már meglévő falakba ajtókat, ablakokat, nagyméretű faláttöréseket kell kialakítani. A fal anyaga lehet vasbeton, beton, tégla, ytong, esetleg kőfal. A fal vastagsága 10 cm-től több méterig is terjedhet. Itt is javasolt a gyémánttechnológia, a gyorsaság, a rezgés és pormentesség miatt. A beton, vasbeton, tégla és egyéb építőelemek vágása házilag nagyon nagy nehézséggel és bonyodalommal jár.

Az ütve fúrók és egyéb házi használatra készült gépek, bár elbírnak a vékonyabb falakkal, de könnyen előfordulhat, hogy a fal megreped, esetleg sérül, és gyengül az épület statikussága. A másik ok, amiért ezeknek a gépeknek a használatát mellőzni kell, mivel maga a vágás hatalmas zajjal jár, és a por eltakarítása is fáradságos munka. Ezért kizárólag az erre alkalmas speciális vágóeszközökkel érdemes belekezdeni a munkába.

Betonvágás gyémántszemcsés szerszámokkal

Az általunk használt vágógépek nagy választéka lehetővé teszi, hogy akár nagy vastagságú szerkezetek, falak, padlószerkezetek vágását milliméter pontossággal.

Kisebb falvastagságnál 15 cm-ig, és kisebb mennyiségnél javasolt a kézi gyémánttárcsás vágógép vízhűtéssel, 72 cm vastagságig a sínes gyémánttárcsás vágás az alternatíva. A sínes rögzítésű- és vezetésű tárcsás vágógép, ami főként utólagos átalakításoknál, áttervezéseknél, és födémnyílások, gerendák, pillérek méretre vágásánál a legfontosabb. A vágógép alkalmas egyenetlen felületek vágására is, akár 72 centiméter mélyen,1500mm átmérőjű tárcsával. A falra rögzített sínen mozog a gyémánttárcsa a meghajtó motorjával együtt. Gyors, pontos vágások készítésére alkalmas. Ez a gép meglehetősen emberbarát, mert a gépkezelő távvezérlő segítségével, kapcsolókkal irányítja a gépet. A sínes falvágó gépeket vízhűtéses villanymotor meghajtású (400 V- 63/32/16 A). A gyémánttárcsa meghajtása lehet direkt villanymotoros, vagy nagyobb gépeknél hidraulikus. 73 cm vastagság felett a köteles vágás jöhet szóba, ahol a gyémántkötelet görgők segítségével vezetjük a vágás helyére.

A síkvágógépek nagy teljesítményű gépek, diesel és elektromos meghajtással, 300 milliméteres tárcsamérettől egészen 1200 milliméterig alkalmazható 52cm vágási mélységig. Főként födémszerkezetek vágásánál, dilatációs hézagok készítésénél, vasalt és vasalatlan térbeton szerkezetek vágásánál alkalmazható.

Az építőipar elengedhetetlen és egyik legfontosabb része a betonvágás, amit gyémánttartalmú tárcsákkal végzünk el. Ezt a gyémánttechnológiás megoldást alkalmazzuk a panelépületek vágásánál, hiszen a leggyorsabb és legprecízebb eredményt tudjuk elérni ezzel a módszerrel.

A gyémánt fejjel való betonvágás pontos, és nincs szükség utómunkálatokra, a vágott felület egyenletes és sima marad. Az épületben nem keletkeznek károk, mivel az eljárás rezonancia- és zajmentes is egyben. A modern technológiának köszönhetően a betonvágás a régi technológiához képest (vésés) ami nagy zajjal, kezelhetetlen porral járt, valamint sok esetben kárt okozott az épületben is – komfortossá válik! A gyémántfejes vágás további előnyeihez tartozik, hogy pormentes, mivel az eszköz vízzel hűtése lehetővé teszi, hogy az elforgácsolódott betont megkösse. Ezzel az új betonvágási technológiával képesek vagyunk rövid idő alatt is teljesíteni a munkát!

A gépek helyigénye kicsi és szinte mindenhova felszerelhetőek. A korongvágó gépeinkkel lehetőség nyílik arra, hogy szabálytalan formákat vágjunk a falba.


Betonvágás megfelelő műszaki háttérrel, szakemberekkel az egész ország területén.

Betonvágás  •  Betonfúrás
Copyright © 2013. Betonász Hungary Kft. Minden jog fenntartva. Weboldal készítés: Webshop & Webdesign Kft.